BTM 2009.05.04. 17:17

THE ICEMAN TAPES (1992)

Richard Kuklinski ördögi figura. Az olasz maffia bérgyilkosaként száznál több emberrel végzett, mindezt úgy, hogy családja előtt végig titkolta valódi szakmáját. Miután évekig figyelte, majd egy beépitett nyomozó segitségével sikeresen csőbe húzta a hatóság, többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre itélték. 

A film tulajdonképpen egy börtöninterjú Kuklinski-vel, amiben mesél a gyerekkoráról, a módszereiről, áldozatairól. Ahogy belemerül a beszélgetésbe, egyre jobban be lehet látni, a börtönben elengedhetetlen álarc mögé és át lehet érezni egy olyan ember fájdalmát, aki bár megkapta az élettől amire vágyott (család, pénz, otthon), de a múltja elől nem menekülhetett és eljött az a nap, amikor a körülmények (és saját tettei) összessége elhozta a végzetét.

Ritkán sikerül olyan interjút késziteni, ami ennyire magába szippantja a nézőt.

Kiábrándultság, düh, megbánás és végtelen , keserves szenvedés ami árad a képekből és a mondatokból. Felejthetetlen.

The Iceman Tapes (1992)   47 perc  Rendezte: Arthur Ginsberg

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentalis.blog.hu/api/trackback/id/tr771102594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.17. 09:48:24

nagyon jó a blogod, gr.Ez a film is felketlette az érdeklődésem, feltétlenül megnézem.
süti beállítások módosítása