Aki a nyolcvanas években volt gyerek, kizárt hogy ne ismerné a Donkey Kong nevű videójátékot/kvarcjátékot. Fiatalabbak is találkozhattak vele, többször felbukkant újra és újra az évek során a Nintendo hűséges gorillája az ő létráival és hordóival együtt. Hát most újra itt vannak...

2007. Január 22-én debütált mindkét film, The King of Kong a Slamdance filmfesztiválon, a Chasing Ghosts pedig a Sundance-en. Bár ebből az következhetne, hogy a Chasing Ghosts az ismertebb, mégsem igy lett. Nem is baj, mert a The King of Kong után nézve sokkal szórakoztatóbb. Röviden a sztori:

Adott egy középiskolai tanár, amolyan kertvárosi kötött pulóveres tipus, két gyerekkel, asszonnyal, kutyával. Steve Wiebe. És van egy Donkey Kong játéktermi videójátéka.

Igazi csendes nördként paskolgatja a joysticket magányosan a garázsban és órákat/napokat nem sajnálva finomitja technikáját. Ez olyan jól sikerül, hogy megdönti a világrekordot.Billy Mitchell addigi világrekordját.

A jólsikerült menetről videófelvétel készült, de Billy megtámadja Steve rekordját, bevetve minden presztizsét a Twin Galaxies nevű hivatalos videójáték világrekord ellenjegyző szervezetnél.

CSAK EGY MEGOLDÁS MARAD.ÉLŐBEN MEGISMÉTELNI A VILÁGREKORDOT A TWIN GALAXIES ÉS A KÖZÖNSÉG ELŐTT!

A Chasing Ghosts pedig jól fokozza azt a filinget amit The King of Kong megteremt. Billy barátait, az egykori Twin Galaxies játékterem rezidenseit leshetjük meg, akkor és ma. Érdemes, igazi kockaparádé. 

The King of Kong:Fistful of Quarters                   Chasing Ghosts:Beyond the Arcade

   Rendezte: Seth Gordon 79perc  P2P                           Rendezte: Lincoln Ruchti  90perc  P2P

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentalis.blog.hu/api/trackback/id/tr26999137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása