BTM 2009.03.13. 10:53

COCAINE COWBOYS (2006)

 

Sebhelyesarcút Pacino-val láttad? És szereted. Akkor a Cocaine Cowboys-t imádni fogod!

A helyszin Miami, 80-as évek eleje. A diszkók és a drogok virusszerű terjedésének kezdete. Jon Roberts, a New York-i klubtulajdonos lába alatt meleg lesz a talaj, amikor társait sorban kezdik leölni, ezért áthelyezi székhelyét Miami-ba, ami akkor még egy álmos nyugdijasparadicsom volt.Nem sokáig birja a tétlenkedést, hát összejön az éppen szárnyait próbálgató Medellin-i drogkartell helytartóival. A havi 1kg gyorsan heti 1kg lesz, szűz területen már csak igy megy a dolog...

Az üzlet gyors felfutása magával hozza az igényt egy megfelelő kvalitású drogcsempész logisztikai alvállalkozó szerepvállalására, ő Mickey Munday a floridai redneck (magyar megfelelője a csavaroseszű parasztgyerek). 

Ez a duó pár év alatt olyan szintre fokozza tevékenységét, hogy az FBI külön ügyosztályt szentel nekik és persze a gyorsan felfutó biznic a konkurencia figyelmét sem kerülheti el.

Ez a dokumentumfilm mára kultikus darab lett, az MTV Cribs rapperes epizódjaiban elmaradhatatlan jelenet, hogy a DVD kollekció kedvencei közt bemutatásra ne kerüljön széles vigyor keretében. Mickey Munday-t pedig sztárként tiszteli a feljövő nemzedék.Fotózkodnak vele, interjúztatják, autogram osztás, ami csak kell...

Hogy ez mennyire ijesztő vagy nem, ezt találd ki magadnak.De hogy ez az egyik legjobban eltalált dokumentumfilm a maga témájában az kétségtelen. Olyannyira az, hogy már elkészült a forgatóköny a Cocaine Cowboys játékfilmhez. Főszerepben Mark Wahlberg (Jon Roberts) és elvileg Leo Di Caprio (Mickey Munday).

Cocaine Cowboys  Rendezte: Billy Corben  118perc  P2P  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dokumentalis.blog.hu/api/trackback/id/tr98999684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása